In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

   Naslovna | Doživite Bukovicu <br /> i Ravne kotare | Bukovica  
  • izdvojeno-benkovacki-sajam

Biciklističke staze benkovačkog kraja PDF Ispis E-mail

Projekt „Biciklističke rute Grada Benkovca s okolicom“ projekt je koji smo na prostoru Ravnih kotara i Bukovice realizirali u razdoblju od lipnja do studenog 2010. godine. Cilj projekta, realiziranog u suradnji sa TZ Grada Benkovca i Poglavarstvom Grada Benkovca, bio je oblikovati i izgraditi mrežu biciklističkih ruta namijenjenih svim kategorijama biciklista, s posebnim naglaskom na većem dotoku turista biciklista rekreativaca, na ljetnom odmoru u gradovima i mjestima na obali, u Dalmatinsko zaleđe i prostor Grada Benkovca sa svom njegovom kulturno-povijesnom i prirodno raznolikom i bogatom baštinom.

Oblikovanje koncepta, terenski rad, istraživanje, pisanje tekstova, fotografiranje i ostala potrebna suradnja autorski je rad Pedala tima, uz suradnju i veliku stručnu pomoć direktora Turističke zajednice grada Benkovca i njegovih suradnika iz Grada Benkovca, Zavičajnog muzeja Benkovac i Seoskog turizma Lolina vatrenica. Rezultat projekta su 3 biciklističke rute s ukupno 124 km ruta.

Po riječima direktora Turističke zajednice Grada Benkovca Vanje Čvrljka; Sa realizacijom projekta biciklističkih staza benkovačkog kraja dobili smo prve, u pravom smislu riječi, standardima i kvalitetom biciklističke staze kontinentalnog dijela primorske Hrvatske. Uvjereni smo da će staze postati pravi mamac brojnim gostima na obali zbog blizine i atraktivnosti područja kojim prolaze. Ovo je još jedan korak u pozicioniranju benkovačkog područja u vodeću izletničku destinaciju regije. Bitno je naglasiti da su ovo prve biciklističke staze u Dalmaciji koje će biti dijelom evropske mreže biciklističkih staza EUROVELO, što puno govori o kvaliteti, izvedbi i infrastrukturi biciklističkih staza benkovačkog kraja.

 

benkovacko-kulturno-ljeto-2017
You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.
You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

 

kamplogo