In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

   Naslovna | Aktivni odmor | Slatkovodni ribolov  
  • izdvojeno-benkovacki-sajam

Slatkovodni ribolov PDF Ispis E-mail

ribolovRibolov na području parka dopušten je tijekom cijele godine, ali se sukladno Zakonom o slatkovodnom ribarstvu regulira po tome na koje je vrste dopušten u određeno doba godine. U jezeru je zabilježeno sedamnaest vrsta, od koje su za sportske ribolovce posebno atraktivne šaran, som, štuka, cipal i babuška koja je najbrojnija. S ciljem popularizacije ribolova lani je u kolovozu uspješno organizirano Otvoreno prvenstvo u ribolovu, inače prvo natjecanje na jezeru. Natjecanje je organiziralo ŠRD Jegulja iz Stankovaca uz suorganizaciju Javne ustanove PP Vransko jezero.

 

Vransko jezero nudi izuzetne mogućnosti sportskog ribolova. Dozvole je moguće kupiti u uredu Parka prirode u Biogradu ili kod nadzornika, na samom Vranskom jezeru.

 

Jezero obiluje raznovrsnom slatkovodom ribom i zato je mali raj za sportske ribolovce.

 

Osim ljubitelja prirode svoj kvalitetan odmor i opuštanje naći će i sportski ribolovci, koji tijekom gotovo cijele godine mogu loviti na jezeru i njegovim obalama. Ribolov nije dozvoljen jedino u granicama Ornitološkog rezervata.
Ovdje lov na ptice i ribolov mrežama nije dozvoljen pa ptice nalaze potreban mir

 

Vransko jezero nudi izuzetne mogućnosti sportskog ribolova. Dozvole je moguće kupiti u uredu Parka prirode u Biogradu ili kod nadzornika, na samom Vranskom jezeru.

 

a uvjeti za sportski ribolov su odlični zahvaljujući mogućnostima najma ribarskih čamaca i ribolovnog pribora.

 

Vransko jezero smješteno nedaleko Pakoštana s pravom nosi ime Park prirode. Obiluje raznovrsnom slatkovodnom ribom i zato je pravi ribolovni raj za sportske ribolovce.

 

Uz jezero je suvremeno opremljen auto-camp Crkvine s restoranskom ponudom izvrsnih ribljih specijaliteta.

 

Danas se ubraja u skupinu poznatijih ribičkih voda u ovom dijelu Europe, pa za njega znaju ribolovci u Austriji, Njemačkoj, Italiji i drugim zemljama. Na ribolov se, kao i na izlet na jezero, može individualno i organizirano.

 

Osim obiteljima s djecom, Pirovac je zanimljiv i ljubiteljima ribolova jer se na obližnjem Vranskom jezeru mogu uloviti kapitalci soma, štuke i šarana.

 

benkovacko-kulturno-ljeto-2017
You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.
You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

 

kamplogo